Dutch Food Week


Tijdens de Dutch Food Week is er van alles te doen, te beleven en te leren over ons eten.

De Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Dutch Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van boer naar bord nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en wij vertellen dan het verhaal van grond tot mond.

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief Dutch Food Week ontvangen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Wat was er te doen in 2023 in Drenthe?

Filmreeks - Eten uit Drenthe

Er is zó veel goed en lekker eten en drinken in Drenthe, daar mogen we best trots op zijn. We lichten enkele mooie voorbeelden uit tijdens de Dutch Food Week.

Van 9 tot en met 13 oktober publiceert de provincie elke dag een filmpje over een regionale voedselketen. Je kunt de filmpjes zien op deze website of hou onze social mediakanalen in de gaten en mis niks!

Kunst in de kas

Op zondag 8 oktober openen de kassen van Erica de deuren. Tijdens de wandelroute door de kassen worden je zintuigen geprikkeld door dans, zang, muziek en kunst en lekkere hapjes. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen is bij de start van de wandeling aanwezig, en jij kunt daar ook bij zijn!

Regenboogweek in Borger-Odoorn

In de zelfde week als de Dutch Food Week vindt de Regenboogweek plaats in gemeente Borger-Odoorn. Burgemeester Jan Seton gaat op 7 oktober een ‘regenbooggerecht’ maken met lokale producten bij het Hunebedcentrum. Geïnspireerd door het koken uit het verleden wordt een proeverij georganiseerd.

Uitreiking van de Waarde-Ring

Op vrijdag 13 oktober reikt gedeputeerde Willemien Meeuwissen de Waarde-Ring uit aan drie personen (of groepen) die zich in Drenthe in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen producent en consument te verbeteren. In 2022 is deze voor het eerst uitgereikt.

Het is goed eten in Drenthe

Wat eet je als je alleen in Nederland geproduceerd voedsel gebruikt? Daag jezelf uit om dat eens te proberen; je zult zien dat er véél mogelijk is.

Kijk kritisch wat de herkomst is van je boodschappen in de supermarkt, of koop je ingrediënten bij de boer om de hoek.

Om je te inspireren heeft chef Rob Pijpstra een aantal lekkere gerechten voor je bereid. Er zit vast iets bij wat je aanspreekt. Ga aan de slag en eet smakelijk!

Recepten Dutch Food Week