Dutch Food Week ook in 2020 een succes


Met een goede mix van online én offline aandacht voor gezond voedsel

Tijdens de Dutch Food Week, van 10 tot en met 17 oktober 2020, liet Drenthe zien wat zij te bieden heeft op het gebied van voedsel. Een week lang waren er tal van (digitale) evenementen in de provincie. Zo heeft reporter Fleur dagelijks een vlog gemaakt en was er een tv-uitzending ‘Aan tafel’ te zien.

TV-programma Aan Tafel!

We zijn actief bezig geweest voor het maken van het TV-programma Aan Tafel! dat op 14 oktober is uitgezonden op RTV Drenthe. In het programma komen mooie projecten voorbij uit Drenthe en Groningen, die sprekend zijn voor de ontwikkelingen in de regio op het gebied van voedselproductie. Het programma is terug te zien.

Week van het Nederlandse Voedsel

De provincie heeft niet alles georganiseerd. Er zijn veel partijen die ook zelf iets willen laten zien of wat hebben georganiseerd. En dat is ook goed; het is juist de bedoeling dat ondernemers zich laten zien! Zo waren er verschillende activiteiten onder de naam Week van het Nederlandse Voedsel . Zij waren aanwezig bij de opening van de DFW, ze hebben mensen opgeroepen om mee te doen met hun challenge om specifiek een week lang met Nederlandse producten te koken. In een serie vlogs van Boer Zoekt Vrouw-boerin Annemiek, leren we meer over ons voedsel. Meer informatie op www.weekvanhetnederlandsevoedsel.nl.

Boergondisch koken met kinderen

Met IVN hebben we ook Boergondisch koken georganiseerd voor kinderdagverblijven: op 31 locaties zijn groentepakketten beschikbaar gesteld, met producten van regionale ondernemers. Deze actie doen we om jonge kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met voedsel, waar komt het vandaan, wat is er zoal te verkrijgen in Nederland, maar ook: hoe gaat het eraan toe op de boerderij, bij de bakker, in de kassen?

Eén BSO had het wel erg getroffen dit jaar. Zij mochten koken in de voergang tussen de koeien van boerderij Straathof in Echten! Groentesoep, fruitspiezen én hun winnende recept uit het Kindermenu 2.0: groentemuffins, zijn vol enthousiasme bereid en opgegeten door de kinderen van BSO de Boomhut-Smallsteps uit Hoogeveen. Dat was gaaf!

Fleurs Food Vlog

Daarnaast hebben we samen met IVN een vlogreeks gemaakt: Fleurs Food Vlog. Fleur is op pad gegaan en heeft allerlei bedrijven bezocht die voedsel produceren. Dagelijks kwam er een filmpje waarbij een bedrijf in het bijzonder centraal staat. We hebben het ook gehad over het Kindermenu 2.0. Dat is een receptenwedstrijd waarbij kinderen uitgedaagd worden om menu’s te bedenken die lekker en gezond zijn, voor de menukaart van restaurants. In deelnemende restaurants kun je zo’n menu dan ook bestellen. Alle vlogs van Fleur kun je terug zien!

Het was een groot succes en wij kijken alweer uit naar volgend jaar!