De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten van 4 tot en met 11 oktober 2025 is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Week van ons Eten laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van boer naar bord nodig is om dat voor elkaar te krijgen.
Tijdens de Week van Ons Eten worden er talloze leuke en leerzame evenementen georganiseerd. Denk aan rondleidingen, workshops en inspirerende lezingen.
En waarom wachten tot oktober? Het hele jaar door kun je al meedoen met activiteiten die inzicht geven in de herkomst van ons eten en iedereen kan meedoen. Of je nu een individu, een school, een bedrijf of een organisatie bent - elk initiatief dat bijdraagt aan meer bewustzijn over de waarde van ons eten is van waarde voor de Week van Ons Eten.


Drentse Waarde-Ringen 2024 uitgereikt
Ter afsluiting van De Week van Ons Eten in Drenthe heeft gedeputeerde Willemien Meeuwissen op zaterdag 12 oktober drie Waarde-Ringen uitgereikt. Dit is een teken van waardering voor drie ondernemers die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen consument en producent te verbeteren. Dit jaar gaan de Drentse Waarde-Ringen naar Ruth Middelwijk, Evelien Smit en Kees Sijbenga.
Meer nieuws
- De Week van Ons Eten in Drenthe12 september 2024
- Lancering boekweit proeftuin11 juli 2024
- Partnercontract 2024 Week van Ons Eten ondertekend4 juni 2024
- De Waarde-Ring uitgereikt voor vertellen verhaal over ons voedsel13 oktober 2023
Nieuwsbrief
Wilt u de nieuwsbrief Dutch Food Week ontvangen? Vul dan het aanmeldformulier in.
Filmreeks 'De Week van Ons Eten' in Drenthe
Er is zó veel goed en lekker eten en drinken in Drenthe, daar mogen we best trots op zijn. Al vanaf 2020 maken we elk jaar een aantal video's waarin bevlogen Drentse ondernemers centraal staan.
Winnaars en nominaties Waarde-Ring
Elk jaar reikt de provincie Drenthe tijdens de Week van Ons Eten de Waarde-Ring uit aan mensen, bedrijven of organisaties die zich bijzonder inzetten voor de verbinding tussen voedselproducent en consument.