Nieuws Dutch Food Week
Als afsluiting van de Dutch Food Week in Drenthe heeft gedeputeerde Willemien Meeuwissen drie Waarde-Ringen uitgereikt. Dit is een teken van waardering voor mensen die zich onderscheiden in het versterken van de band tussen boer en burger en het vertellen van het verhaal over ons voedsel.
Van 7 tot en met 14 oktober 2023 staat Drenthe in het teken van voedsel van eigen bodem, tijdens de landelijke Dutch Food Week. Dit initiatief vraagt aandacht voor gezond en goed eten en duurzaamheid in de gehele voedselketen: van producent tot consument. Een week lang zijn er evenementen en wordt er aandacht gegeven aan eerlijk voedsel uit de regio en de samenwerking in de voedselketen.
De Waarde-Ring is een initiatief van Stichting Dutch Food Week, om mensen in het zonnetje te zetten die zich actief inzetten om de relatie tussen boeren en burgers te versterken. En die het verhaal van ons voedsel vertellen. De provincie Drenthe vindt dit een goed initiatief en daarom heeft gedeputeerde Henk Jumelet drie oorkondes uitgereikt. Dit jaar krijgen drie Drenten de Waarde-Ring, omdat zij het verhaal vertellen over het voedsel en over het ‘boeren’ in de praktijk. De drie zijn Bianca Straathof, Bernd Hietberg en Peter Oosterhof.
Van 8 tot en met 15 oktober 2022 staat Drenthe weer in het teken van voedsel van Drentse bodem tijdens de landelijke Dutch Food Week. Het initiatief vraagt aandacht voor gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven. Een week lang zijn er tal van (digitale) evenementen in de provincie, die te maken hebben met voedsel en de hele voedselketen.
Het Jong Leren Eten-Journaal
Vlogs van reporter Fleur tijdens de Dutch Food Week 2020