Zoeken
- vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 64
- volgende pagina
In het Norger Esdorpenlandschap leidt maatwerk van Landschapsbeheer Drenthe(verwijst naar een andere website) tot herstel van singels en vergroting van biodiversiteit. Niet alleen op erven van boeren, maar ook van burgers. “Kruiden- en bloemrijke ...
Elk jaar, begin oktober staat Drenthe een week lang in het teken van voedsel en gezondheid tijdens De Week van Ons Eten. Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Dutch Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig ...
Nieuws over de Dutch Food Week
Er is zó veel goed en lekker eten en drinken in Drenthe, daar mogen we best trots op zijn. Er zijn tal van initiatieven waarbij kwaliteitsproducten uit de regio, in de regio verwerkt, verkocht en gegeten of gedronken worden. Van Boer naar Bord dus! Dat ...
Boekweit staat opnieuw in de belangstelling. Het gewas draagt bij aan een duurzame landbouw en meer biodiversiteit. De provincie Drenthe ondersteunt de ontwikkeling van de hernieuwde teelt van boekweit.
Dit rapport geeft extra achtergrondinformatie over het onderzoek op Eytemaheert gefinancierd door Provincie Drenthe in het kader van Vitaal Platteland. Het is een aanvulling op een serie van 10 artikelen. Maurits en Jessica Tepper willen we bedanken voor ...
Boeren in de provincie Drenthe worden ook de komende jaren beloond voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Dat gebeurt met het project Duurzaam Boeren Drenthe, waarin duurzaamheidsdoelen zijn vastgesteld voor water, bodem, klimaat en stikstof. ...
De Waarde-Ring is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder inzet om de verbinding tussen voedselproducenten en consumenten te versterken. De uitreiking is tijdens de Week van Ons Eten op 12 oktober 2025.
Iedereen mag mensen nomineren voor deze ...
Hoe heeft natuurboerderij Eytemaheert zich ontwikkeld de afgelopen anderhalf jaar? Eytemaheert is volop in verandering en er werd verwacht dat het bedrijf steeds stabieler zou worden. Er is inderdaad veel veranderd, maar het is de vraag of de gewenste ...
De Groninger Blaarkoppen van natuurboerderij Eytemaheert krijgen uitsluitend eigen geproduceerd gras als voer. Zodra het weer het toelaat gaan de koeien de wei in om hun volledige rantsoen zelf te grazen (100%-grassysteem). Alleen in de melkrobot krijgen ...
Terugblik
Voorwaarden voor duurzame samenwerking tussen akkerbouw en veehouderij, gebundeld voor gewasrotatie, manier van werken en financiële vergoeding.
Duurzaamheidsprogramma’s en overheidsbeleid oefenen invloed uit op gewaskeuze en gewasrotaties. Dit heeft echter niet altijd het gewenste effect doordat verschillende niveaus op dat moment door elkaar lopen.
Tijdelijk gras als extra rustgewas in een gemengde gewasrotatie werkt positief op de maatschappelijke doelen biodiversiteit, klimaat, waterkwaliteit, waterkwantiteit en economie.
Op Natuurboerderij Eytemaheert wordt de veestapel gevoerd met eigen geproduceerd gras, zonder aanvoer van nutriënten in voer, (kunst)mest of strooisel. Er worden echter wel nutriënten afgevoerd door de productie van melk en vlees. Dit artikel gaat over de ...
Gemengd grondgebruik bestaat in Drenthe al generaties lang. Dit ‘samen boeren’ door onderlinge grondruil verruimt de gewasrotaties op de betreffende percelen en draagt bij aan de bodemkwaliteit van zandgrond. Ook biedt het kansen voor het behalen van ...
- vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 64
- volgende pagina
