Nieuws Dutch Food Week
Ter afsluiting van De Week van Ons Eten in Drenthe heeft gedeputeerde Willemien Meeuwissen op zaterdag 12 oktober drie Waarde-Ringen uitgereikt. Dit is een teken van waardering voor drie ondernemers die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen consument en producent te verbeteren. Dit jaar gaan de Drentse Waarde-Ringen naar Ruth Middelwijk, Evelien Smit en Kees Sijbenga.
Tijdens De Week van Ons Eten vinden er diverse activiteiten plaats! Bekijk de activiteiten in Drenthe hier.
Op 10 juli werd de boekweit proeftuin gelanceerd bij het boekweitveld van boer Kees Sijbenga. De boekweit proeftuin verkent de mogelijkheden van boekweitteelt in Drenthe.
Ook in 2024 ondersteunt de provincie Drenthe ‘De Week van Ons Eten’! Gedeputeerde Willemien Meeuwissen ondertekende vandaag het partnercontract voor dit jaar. Dit deed ze samen met Bert van Wanrooij, projectleider bij Stichting De Week van Ons Eten in het provinciehuis.
Op 11 april 2024 mocht gedeputeerde Willemien Meeuwissen de winnaar van de 'Heel Drenthe Bakt'-wedstrijd bekend maken. De 'Krummelderij' van Bernice Kruit uit Eext is te koop bij 15 Dubbel Drents-bakkers in Drenthe. Zij werken met ingrediënten uit de regio.
Als afsluiting van de Dutch Food Week in Drenthe heeft gedeputeerde Willemien Meeuwissen drie Waarde-Ringen uitgereikt. Dit is een teken van waardering voor mensen die zich onderscheiden in het versterken van de band tussen boer en burger en het vertellen van het verhaal over ons voedsel.
Van 7 tot en met 14 oktober 2023 staat Drenthe in het teken van voedsel van eigen bodem, tijdens de landelijke Dutch Food Week. Dit initiatief vraagt aandacht voor gezond en goed eten en duurzaamheid in de gehele voedselketen: van producent tot consument. Een week lang zijn er evenementen en wordt er aandacht gegeven aan eerlijk voedsel uit de regio en de samenwerking in de voedselketen.
Het Jong Leren Eten-Journaal
Vlogs van reporter Fleur tijdens de Dutch Food Week 2020